EGRI LEÁNYKA VENDÉGHÁZ

"Ismerje meg Eger városát és környékét. Ehhez kínálunk otthonos apartmant Eger leghíresebb részén a Szépasszonyvölgyben, ahol hangulatos estéket tölthet el barátaival, családjával."
MENÜ

 

Eger méltán lett híres a barokk városaként, hiszen a történelmi városmagban számos szép és értékes barokk és későbarokk épületet csodálhatunk meg.

 

Eger városától a szőlőművelés és a borgazdálkodás sem választható el. Az egri borvidék legtekintélyesebb és legismertebb bora a mélyvörös színű, mérsékelten fanyar Egri Bikavér. A város legjelentősebb pincés területén, a Szépasszony-völgyben a gazdák mindig szívesen látják és kínálják a vendégeket. Eger nemcsak „Bikavér“: A mai vendégváró Eger egy virágzó megyei székhely, óriási vonzerővel a hazai és külföldi látogatók körében.

A város sok érdekes látnivalóval, rendezvényekkel, fesztiválokkal s egyéb aktivitásokkal, komfortos strandfürdővel, versenyuszodával várja vendégeit.

 

A 24es főút mentén eljuthatunk Sirokba, ahol a Tarna – patak észak felé kiszélesedő völgye felett áll a siroki vár, amely elsősorban földesúri magánvár volt.

 

Ha Egerből kifelé egy másik utat választunk, a Laskó –patak völgyében található Egerszalók, amely természeti képződményeivel, finom boraival, vizeivel illeszkedik az Egri Kistérség Kő-Túra útvonalába. Igazi nevezetessége a község déli részén a föld mélyéből feltörő hévízforrás és a sódomb, amely kiválóan alkalmas ízületi betegségek kezelésére.

 

Kevés olyan település akad, amely kis méretével ellentétben oly sok ajándékát őrzi a természetnek és az emberi szellemnek, mint Szilvásvárad. A Bükk hegység már önmagában a látnivalók kimeríthetetlen sokaságát kínálja a pihenni, túrázni vágyóknak. Hazánk egyik legkedveltebb kirándulóhelye a Szalajka-völgy, ahol a látogatók szabadon élvezhetik a csodás környezetet, a friss, tiszta levegőt, a nyugalmat. 

 

Itt minden korosztály megtalálja a maga érdeklődési körét és szórakozását! 

Látogasson el Egerbe!

 

 http://www.egriprogramok.hu/hu/esemenyek/211.html

 

 

Asztali nézet